Om Drakomir

HVAD ER DRAKOMIR?

Teatret Drakomir blev grundlagt d. 3. marts 1980. Drakomir er det bøhmiske navn for Dagmar. Teatret Drakomir er en del af Esbjerg Amatørteater Råd, som er sammenslutningen af amatørteatre i Esbjerg kommune. Teatret Drakomir er medlem af DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed.

I 1991 fik Drakomir eget teater i Rosenalle´ 3 i Ribe, og det er der vi holder til i dag.

Foreningens formål er at danne rammen om dramatisk arbejde og udøve teatervirksomhed på amatørbasis med børn, unge og voksne.

Foreningen startede med voksenteater, men i 1990 blev mange af de medvirkende børn i Ribespillene medlemmer i Drakomir og siden da har der eksisteret 2 til 3 børnegrupper i hver sæson. Børnene blev større og ungdomsgupperne opstod. Og nu er der børne-ungdomsgrupper og voksengrupper. Amatørscenen har på årsbasis ca. 60 medlemmer, hvor de fleste er børn og unge.

Forudsætningerne for en forestilling er, at der er folk, der kan hjælpe med scenografi, lys, lyd og instruktion. Uden det praktiske arbejde er det svært at stable en forestilling på benene. Så alle er velkommen til at melde sig ind i Drakomir. Så hvis man ikke lige brænder for at stå på en scene er der mange andre opgaver som skal løses.

Sæsonen starter omkring årsmøde i begyndelsen af september og slutter efter grupperne har haft deres forestillinger i marts/april.

I december måned deltager spillere fra Drakomir i Peters jul spillet, som spiller lørdage/søndage i hver weekend i julemåneden på torvet foran Hotel Dagmar. Forestillingen er en fortløbende historie i 3 afsnit på hver ca. 20 min.

Vil du spille en rolle? – Så meld dig ind i Drakomir!

Vil du sidde over en omgang eller bare bakke op – Så bliv støttemedlem af Drakomir.